Jaarbeeld 2021

Samen nòg beter!

2021 stond letterlijk in het teken van samen gaan. Kind & Co en Ludens kinderopvang fuseerden en gingen samen verder als één kinderopvang: Kind & Co Ludens. Door de krachten te bundelen kan Kind & Co Ludens voortaan nog beter zorg dragen voor talentontdekking en persoonlijke ontwikkeling van kinderen en medewerkers. Ook kunnen we ons als maatschappelijke kinderopvang van omvang steeds beter inzetten voor gelijke kansen voor elk kind. Want ondanks de uitdagingen, zoals corona en het personeelstekort, bleef Ludens als onderdeel van Kind & Co Ludens ook in 2021 de kinderen op de eerste plek zetten.

Fusie

Samen kun je meer, zeggen wij bij Ludens. In juli gingen wij daarom samen met Kind & Co verder als één kinderopvangorganisatie, onder de naam Kind & Co Ludens.

Corona

Ook in 2021 speelde corona een grote rol. Het jaar begon in een lockdown, die voor het kinderdagverblijf en de peuteropvang duurde tot februari en voor de buitenschoolse opvang zelfs tot half april.

Personeelstekort

Naast de coronacrisis tekende gedurende 2021 een grote andere crisis zich af: het personeelstekort in de kinderopvang.

Een maatschappelijk hart

Maatschappelijke kinderopvang betekent dat wij de winst opnieuw investeren in het welbevinden en de ontwikkeling van de kinderen. Ook hebben wij veel aandacht voor het bieden van maximale kansen en opvang voor ieder kind. Een voorbeeld is onze peuteropvang voor kinderen met een taal-of ontwikkelingsachterstand.

Groeien met Ludens

Als Ludens blijven we samen met onze kinderen, medewerkers en ouders groeien en ontwikkelen. In onze ‘Ruimte voor Groei’ serie beantwoorden pedagogisch medewerkers vragen van ouders over de ontwikkeling van kinderen.

Facts & Figures

De cijfers in deze drie overzichten geven een indruk van de personele bezetting, het aantal locaties en opgevangen kinderen. Vanwege onze fusie zijn de cijfers van 2021 zijn de gezamenlijke cijfers van Kind & Co Ludens.